For freaks only

Biografie Ron van de Steen

Ron van de Steen komt ter wereld in Rotterdam. Zijn biologische vader heeft hij niet gekend, maar zijn moeder des te beter.  Zijn liefde voor muziek begon al vroeg op de lagere school.

Hij haalde zijn diploma bouwkunde, maar wilde uiteindelijk een ander vakgebied. Hij slaagde jaren later voor document management en deed daarna aanvullende vak gerelateerde modules en specialistische ICT opleidingen.

Tijdens zijn vooropleiding komt hij in contact met de eigenaar van Trans Atlantic Radio en zo wordt hij ontdekt. Ron, was tijdens zijn bijbaantje bezig als dj. Dat was in het buurthuis, waar hij met veel plezier op vrijdagavond voor een groot publiek draaide. Na verloop van tijd deed hij meer radio ervaring op en mocht hij zelfstandig een uurtje proefdraaien voor Trans Altantic Radio.

Dat was ergens in de jaren ‘80. Ron heeft bij TAR veel radio ervaringen opgedaan en vele persoonlijke radiodj’s  leren kennen. Ron heeft dan bij meerdere lokale radio, omroepen programma’s gepresenteerd en wist zijn draai uiteindelijk te vinden bij Europoort Radio. Wat later zou veranderen in Stads Radio Rotterdam.

Ron, werd door Nico Volker verwelkomd en gelijk in het diepe gegooid. Zo moest hij in de avond/nacht “De Koppelnacht” presenteren. Mensen live bellen en proberen aan elkaar te koppelen in de uitzending. De basis waren destijds contactadvertenties uit het krantje de Particulier. Wat destijds een voorloper was van Marktplaats en andere dating sites.

Het was voor Ron een topervaring. Dit keer niet de dj uithangen, maar echt goed luisteren en presenteren en je ondergeschikt maken aan het programma. Geweldig!

Naast vaste radioinvaller presenteerde hij zelf: Stads Radio Avond, De Stads Radio 50, Ron’s verse demo’s en De Dondersteen. Maar Ron deed daarnaast meer bij SRR, hij verzorgde radioproducties en was technicus voor Wie ben ik, Campus radio, Jongeren radio en Actualiteitenprogramma’s.

Een ander uitstapje was naar Holland FM, wat later werd omgedoopt tot HitRadio Veronica, met als tussenfase HitRadio 1224. Om uiteindelijk door te gaan als Radio Veronica. Veel SRR medewerkers kregen het aanbod om over te stappen naar Veronica.

Ron, bleef trouw aan SRR en ging niet mee naar Radio Veronica. Hij volgde zijn gevoel en werd muzieksamenstellen voor “De Drie van het Bedrijf”, maakte daarnaast promo’s en jingleproducties. Nadat Stads Radio Rotterdam stopte met haar uitzendingen, stopte Ron van de Steen met het maken van radioprogramma’s.

Totdat hij werd gebeld door de bedrijfsleider van de Baja Beachclub om op Baja Radio live op het internet te komen draaien. Hij werkte onder andere samen met Martha Wesenhagen, die hij nog kende van SRR. Helaas duurde het Baja avontuur niet lang, vanwege de enorme kosten.

Maar het radiovirus was bij Ron niet verdwenen. Ergens in 2010 heeft hij zijn hobby weer opgepakt en begon hij weer radioprogramma’s te maken. Met succes. Weliswaar niet meer live, wat hij het liefst doet, maar syndicated.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *